Vaktin kısıtlı, ağızdan çıkan her sözün çok kıymetli olduğu bir ortamda hiçbir şeyi şansa bırakma lüksünüz yoktur. Verdiğiniz tüm bilgiler, tek seferde kolayca anlaşılır ve etki bırakır olmalı. Aynı zamanda ekranda nasıl göründüğünüz, duruşunuz, beden kullanımınız, diksiyonunuz hepsi sizin ve kurumunuzun konuya ne kadar profesyonel yaklaştığınızı gösterir.
Modül 1:
Bu modülde daha çok üstünde durulan konular; diksiyon yani tonlama, vurgulama ve doğru telaffuzla etkileyici bir anlatım oluşturmak. Topluluk önünde konuşma yaparken heyecanı kontrol edebilmek. Vermek istediğimiz mesajı doğru ve anlaşılır biçimde aktarabilmek. Bu modülde kamera karşısında konuşma ve sunum çalışmaları yapılarak katılımcıların kendi durumlarını gözlemlemeleri sağlanır.
Modül 2:
Bu modülde üzerinde durulan temel konu, “nasıl” söyleyeceğimizden ziyade “ne” söyleyeceğimizdir. Uzun yıllar basın yayın deneyimine sahip eğitmenlerimiz eşliğinde, verdiğimiz mesajın niteliği, medyada nasıl ele alınabileceği gibi konular üzerinde duruluyor. Katılımcılara habercilerin bakış açısı, haberci ile haber kaynağı ilişkisi, medyanın temel yapısı anlatılıyor. Medya karşısında söz söylerken, kurumumuzu temsil ederken mesajı nasıl oluşturmalıyız? Neyi nasıl söylersek doğru olur, nasıl söylersek yanlış yerlere çekilir? Tuzaklardan nasıl kaçınılır? Bu soruların cevaplarını, bire bir basın toplantısı canlandırmalarıyla buluyoruz.